• Acolo unde se culegeau curmale, se căutau perle și se creșteau cămile pentru a supraviețui, există acum o filială a Muzeului Louvre din Paris și campusuri satelit ale Universității din New York și ale Sorbonei.
  • Până la sfârșitul anilor 1960, Regatul Unit a renunțat aproape complet la menținerea coloniilor sale din Peninsula Arabică.
  • Aceștia ajunseseră acolo cu aproape un secol mai devreme pentru a prelua controlul asupra triburilor militante care jefuiau navele comerciale care treceau pe coastele lor.

Până în urmă cu doar 50 de ani, Emiratele Arabe Unite au fost un grup de regate tribale în deșertul din Peninsula Arabică.

Jumătate de secol mai târziu, acolo unde odinioară existau souk-uri și case ca niște corturi, acum există orașe cu zgârie-nori și autostrăzi cu design galactic.

Acolo unde se culegeau curmale, se căutau perle și se creșteau cămile pentru a supraviețui, există acum o filială a Muzeului Louvre din Paris și campusuri satelit ale Universității din New York și ale Sorbonei.

Dinastia bin Sultan, șeicii controversați care au transformat Emiratele Arabe Unite într-o putere globală

Lasă un răspuns