Dat fiind faptul că noile generații nu mai prezintă interes pentru televiziune și presă, tot mai multe branduri s-au orientat în ultimii ani spre o promovare în mediul online folosind cel mai credibil „instrument”: influencerii.

Deoarece în Emiratele Arabe Unite s-a dorit reglementarea industriei de marketing și social media, legea le impune influencerilor să dețină în mod obligatoriu o licență pentru desfășurarea activităților cu caracter comercial.

Pentru a obține o astfel de autorizație, persoanele vizate trebuie să aibă minimum 21 de ani împliniți și să fi dobândit o diplomă de licență. Costul aproximat al unei „licențe de influencer” este de 4000 de dolari pe an.

Până în prezent, 1700 de astfel de licențe au fost emise în Emiratele Arabe Unite de către Consiliul Național de Media.

Mai există totuși și opțiunea de a se alătura unei agenții media. Prin încheierea unui contract cu o agenție, influencerii scapă de grija formalităților și a costurilor pentru a obține o licență, activitatea lor fiind acoperită de licența companiei respective.

Directorul licențelor media din cadrul Consiliului Național al Media EAU, Naser Al Tamimi, susține faptul că această masură a fost necesară pentru clarificarea drepturilor și responsabilităților fiecărei părți în activitățile de promovare comercială precum și pentru a asigura standarde ridicate și câștiguri cât mai mari. De asemenea, noile cerințe duc și la sporirea competitivității și la creșterea acestui sector de activitate.

mai mult la :  www.realitatea.net

Lasă un răspuns